Kriminell uke på Kongsberg kino

Krim + kino = sant – som alltid! I løpet av krimuka byr kinoen på flere førpremierer, kjære gjensyn, film for ungdom!
Altså, en rekke kriminelt gode filmer – til røverpris!


Billetter kjøpes på kongsbergkino.no eller i kiosken på Krona


TIRSDAG 24/10

KILLERS OF THE FLOWER MOON
Kongsberg kino kl 19.00
Billetter 100,-
Kritikerrost krim-thriller fra Martin Scorsese, med Leonardo DiCaprio, Robert De Niro og Lily Gladstone i hovedrollene.På 1920-tallet blir flere medlemmer av Osage-urfolket i Oklahoma myrdet under mystiske omstendigheter. Alle ofrene har tilfeldigvis tilknytning til svært oljerike landeområder, som mange har sterk interesse for. Seriemordene trigger den første store FBI-etterforskningen under J. Edgar Hoovers ledelse.
Killers of the Flower Moon hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes.
Mesterregissør Martin Scorsese gjenforenes med Robert De Niro (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas) for tiende gang, og med Leonardo DiCaprio (Gangs of New York, The Aviator, The Wolf of Wall Street) for sjette gang. Filmen er basert på David Granns bestselgende roman som tar for seg disse virkelige hendelsene.

 

ONSDAG 25/10

MORD I VENEZIA
Kongsberg kino kl 20.00
Billetter 100,-
«Mord i Venezia» er et krim-mysterium basert på en av bøkene om den berømte detektiven Hercule Poirot av Agatha Christie, og følger Mord på Orientekspressen og Mord på Nilen.
Det er etterkrigstid, og Hercule Poirot har pensjonert seg og lever i selvpålagt eksil i en av verdens mest glamorøse byer, Venezia. På selveste halloween overtales han til å delta på en spirituell seremoni der det forsøkes å komme i kontakt med de døde, i et forfallent og hjemsøkt palass. En av gjestene blir myrdet og Poirot kastes inn i en uhyggelig situasjon omgitt av skygger og hemmeligheter.

 

TORSDAG 26/10

Førpremiere:
OPERATION NAPOLEON

Kongsberg kino kl 20.00
Billetter 100,-
Game of Thrones-skuespilleren Iain Glen spiller mot andre islendinger i denne kalde thrilleren, som er basert på bestselgeren til Arnaldur Indriðason. Tre venner er på landets største isbre og oppdager et gammelt tysk fly som er begravd i isen. Vraket stammer fra andre verdenskrig og det viser seg at det er andre som har vært på jakt etter flyet, og oppdagelsen får uante konsekvenser for vennene. Søsteren til den ene, den unge advokaten Kristin blir dratt inn i mysteriet, som viser seg å være en stor internasjonal konspirasjon. Den eneste sjansen for å overleve ligger i å avdekke hemmeligheten bak det tyske flyet. Operation Napoleon henter sjangertroper fra storslagne, amerikanske spenningsfilmer og byr på tettpakket spenning i vakker islandsk natur.

 

FREDAG 27/10

UngKrim:
CHIHIRO OG HEKSENE
Kongsberg kino kl 18.00
Gratis inngang for alle under 21 år. Andre: 50,-
Samarbeid med Biblioteket og Kongsberg filmklubb

CHIHIRO OG HEKSENE er et fantastisk eventyr fra Hayao Miyazaki, og vant Oscar for beste animasjonsfilm i 2003.
10 år gamle Chihiro skal flytte til en ny by sammen med foreldrene sine. På veien til det nye huset tar faren en snarvei – noe som får dramatiske konsekvenser. De kommer fram til noe som ser ut som en nedlagt fornøyelsespark, men det er faktisk et badehus for slitne ånder. Badehuset er kontrollert av den onde heksa Yubaba.

 

FREDAG 27/10

Førpremiere:
THE KILLER

Kongsberg kino kl 20.00
Billetter 120,-
«The Killer» er David Finchers spennende innblikk i verdenen av en hardkokt leiemorder som finner seg selv fanget i et spill av forræderi, selvrefleksjon og flukt. Michael Fassbender briljerer i hovedrollen som den filosoferende leiemorderen, i en film som effektivt balanserer intens spenning med dype tankevekkende øyeblikk.

 

LØRDAG 28/10

Krimmatiné:
IN THE LAND OF SAINTS AND SINNERS

Kongsberg kino kl 15.30
Billetter 100,-
I en avsidesliggende irsk landsby blir en leiemorder (Liam Neeson) tvunget til å kjempe for tilgivelse etter et liv med synder. Men hvilken pris er han villig til å betale?
«In the Land of Saints and Sinners» er det noen synder som ikke kan begraves.