Kongsberg Krim på kino

– Kriminelt gode filmer til røverpris!
Billetter kjøpes på www.kongsbergkino.no eller i kiosken på Krona


 

TIRSDAG 25/10

Eksklusiv førpremiere med regissørbesøk:
DE FREDLØSE
Kongsberg kino kl 19.00
Billetter 100,-
Den unge Johannes (Åsmund Høeg) er en stille og introvert gutt som har mistet retningen i livet. Han strever med å finne tilhørighet i et Norge anno 1920. En dag møter han den karismatiske svensken Mikael (Filip Berg), som tar ham med på en reise gjennom vakker norsk natur, krydret med stadig grovere kriminelle handlinger. Et mislykket togran setter startskuddet for en storstilt klappjakt på de to landstrykerne.
De fredløse er basert på en spektakulær norsk kriminalsak fra mellomkrigstiden, som også danner utgangspunkt for Tancred Ibsens To mistenkelige personer, som ble forbudt av Høyesterett i 1950. I øvrige roller finner vi Ingar Helge Gimle, Cecilie Mosli, Ingvild Holthe Bygdnes, Samuel Fröler og Lia Boysen.

 

ONSDAG 26/10

Eksklusiv førpremiere:
HOLY SPIDER

Kongsberg kino kl 20.30
Billetter 100,-
HOLY SPIDER er basert på virkelige hendelser fra tidlig 2000-tall i Iran.
En journalist graver dypt ned i underverdenen til den hellige, iranske byen Mashhad, mens hun etterforsker mordene på en rekke sexarbeidere. Drapene er begått av den såkalte Edderkopp-morderen, som mener at han renser byen for syndere.
Dette er den tredje spillefilmen til iransk-fødte Ali Abbasi. Hans forrige film GRENSEN gjorde stor suksess på Cannes filmfestival i 2018. HOLY SPIDER konkurrerte om Gullpalmen i hovedkonkurransen i Cannes 2022. Hovedrolleinnehaver Zar Amir Ebrahimi vant prisen for beste skuespiller.

 

TORSDAG 27/10

(Almost) true crime:
AMSTERDAM


Kongsberg kino kl 20.30
Billetter 100,-
Fra kritikerroste regissør David O. Russell (Silver Linings Playbook, American Hustle) kommer Amsterdam, et originalt romantisk krimdrama, om tre venner som befinner seg midt i en av de mest sjokkerende sammensvergelsene i amerikansk historie. Amsterdam er en fascinerende historie som fletter sammen fiksjon og historiske fakta. Mye av dette skjedde faktisk!
Rollebesetningen består av Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Rami Malek og Robert De Niro.

 

FREDAG 28/10

SKUMMEL UKE: Eksklusiv førpremiere på
VIKINGULVEN

Kongsberg kino kl 18.30
Billetter 50,- (for Bizzy-brukere mellom 13 og 21) øvrige 100,-
NB! Aldersgrense 15 år
VIKINGULVEN er en klassisk varulvfilm i en helt ny innpakning. Det er også Norges første varulvfilm! Thale (17) har nettopp flyttet med familien til den lille byen Nybo fordi moren har fått jobb i det lokale politiet. På en strandfest med lokale ungdommer blir en student brutalt drept, og Thale er nøkkelvitne i saken. Hvem eller hva står bak drapet? Mye tyder på at det kan være et dyr, kanskje en ulv. I løpet av etterforskningen oppdager Thales mor – etterforskningsleder Live Berg – at de står overfor noe ganske annet og ukjent. Samtidig begynner Thale å få syner og oppføre seg merkelig. Hva skjer i Nybo ved neste fullmåne? Vises i samarbeid med Kongsberg bibliotek og Bizzy.

 

LØRDAG 29/10

Barnekrim:
HELT SUPER

Kongsberg kino kl 15.00
animasjon, 6 år
Billetter 75,-
Hedvig har krympet pappas superheltdrakt, og nå kan han ikke lenger være byens Superløve. Typisk Hedvig, som er ganske så klønete og mest glad i å game. Men når pappa velger sterke og suverene fetter Adrian til å bli den nye superhelten, bare MÅ Hedvig ta opp kampen.
Bli med på en kaotisk, actionfylt og humoristisk jakt på superløvetittelen!

 

LØRDAG 29/10

Kriminell Afternoon Tea:
SEE HOW THEY RUN

Kongsberg kino kl 16.00 (filmstart 16.30)
Billetter 100,-
Vi serverer te og noe å bite i før visningen av denne erkebritiske krimkomedien. I London på 1950-tallet tar en planlagt Hollywood-filmatisering av Agatha Christies «The Mousetrap» en brå vending da regissøren blir funnet myrdet. En sliten inspektør (Rockwell) og en nybegynnerkonstabel (Ronan) tar på seg saken og blir kastet inn i en forvirrende «whodunnit» i det glamorøse og lumske teatermiljøet når de etterforsker mordet – på egen risiko.
På grunn av servering er det ikke mulig å kjøpe billett til denne forestillingen etter 28/10 kl 12.00