Kurt Aust og Kin Wessel

Sammen er de krutt! Vi sikter til ekteparet Kurt Aust og Kin Wessel som i fjor tro til med thrilleren «Udyr». Aust er en av våre mest etablerte krimforfattere, men dette er første gang bildekunstneren Kin Wessel griper til pennen i bokform. Samarbeidet er utvilsom en suksess. «Udyr» er en medrivende og nervepirrende bok, som forteller om en godt voksen norsk lege som med livet som innsats, kjemper mot krypskytteri og handel med elfenben i Kenya.
Boken avslører et dypt engasjement i kampen mot utryddelsen av truede dyr, og i følge forlaget har de selv besøkt Kenya for å drive grundig research i den brennaktuelle problematikken.
Boken er belønnet med gode kritikker og ble også tildelt «Sølvkniven» under krimfestivalen i Randaberg. Tøff, troverdig og aktuell thriller med et fascinerende bakteppe, er kritikernes dom.
Kurt Aust har i en årrekke tilhørt eliten av norske krimforfattere, og bøkene hans er oversatt til et dusin språk. Han debuterte som romanforfatter i 1999, og allerede i 2003 erobret han både Rivertonprisen og Glassnøkkelen med boken «Hjemsøkt».
Best kjent er for han for de historiske romanene fra tidlig 1700-tall om den danske professoren Thomas av Boueberg og hans norske assistent Petter Hortten. Serien posisjonerer han som den førende forfatteren på dette feltet både i Norge og Norden.
Kin Wessel er bildekunstner og jobber blant annet med tegning, video og tekst.